1 kg Highland -jauhelihaa
2 dl Kermaa
2,5 dl Korppujauhomausteseosta
(2-3 Kananmunaa)
2 isoa sipulia
Kuori ja pilko sipulit, kuullota pannulla, älä kuitenkaan ruskista.
Kaada kuullotetut sipulit, kerma, munat ja korppujauhoseos kulhoon, sekoita ja lisää jauheliha. Sekoita hyvin tasaiseksi.
Pyörittele lihapulliksi ja paista pannulla voin kera. Voit myös paistaa pyörykät uunissa, mutta tällöin on rasvaa lisättävä taikinaan.
Taikinaan saat myös erilaista makua korvaamalla kerman tomaattimurskalla. Tällöin on voita paistamiseen pannulla käytettävä runsaammin.
Taikinasta tulee myös hyvä mureke uunivuoassa, joko sellaisenaan tai täytteeksi aurajuustoa ja tomaattia, suolakurkkua ja keitettyä kananmunaa, tai mitä täytteeksi keksitkin.
Uuni 175 astetta ja paistoaika noin tunti.