Tällä hetkellä karjaa on meillä jo yli 70 päätä kaikestaan ja sen enempää emme voi karjaa kerrallaan pitääkään, koska tällä luvulla pysymme rehussa omavaraisena ja näin tiedämme mitä eläimillemme syötämme.
Eläinsuojelujärjestöt ovat viime aikoina kiinnittäneet huomiota tuotantoeläinten hyvinvointiin. Mielestämme täytämme korkeatkin vaatimukset ja tapa jolla toimimme on kaukana tehotuotannosta, koska tilamme on pieni ja hyvinvointiin kiinnitämme erityisen paljon huomiota.
Toimintamme perusajatuksena on korkealaatuinen, eettisesti ja ekologisesti kestävällä tavalla tuotettu erikoisliha. Eläimemme toimivat maisemanhoitajina laitumilla, samalla edistäen luonnon monimuotoisuutta.
Highlandimme on saanut syntyä ja kasvaa elämänsä vapaana laitumella, emon rinnalla 7-9 kk kulkien ja imien emon maidon ravinnokseen sekä valiten siten omat ruoka- ja lepohetkensä, mielestämme tällöin puhutaan onnellisesta eläimestä. Nuoret sonnipojat kun sitten siirtyvät tänne meidän pelloille ja metsiin laiduntamaan, saavat ravinnokseen ainoastaan korsirehua, tarvittavat kivennäiset ja vettä. Puhumme siis nyt grass fed –lihasta.
Kun puhumme onnellisen naudan taipaleesta – tämän aistit myös lihan maussa.